Teamlid Cherrysse doet vrijwilligerswerk op school Cambodja

Na de Kerst is teamlid Cherrysse afgereisd naar Cambodja. Ze heeft, in het kader van haar studie Ecologische Pedagogiek (Hogeschool Utrecht), een aantal maanden vrijwilligerswerk gedaan op een school in Cambodja. De school waar Cherrysse o.a. Engelse lessen heeft verzorgd is de Chumkriel Language School (https://chumkriellanguageschool.org). Ze heeft ook gewerkt in de moestuinen van de school en geassisteerd bij kooklessen. Voor het team (van de eendepoel in het bijzonder) was het geen gemakkelijke periode om een collega te moeten missen, maar we hebben ook genoten van de updates (op Polarsteps) van Cherrysse. Eerlijk gezegd was het regelmatig jaloersmakend.

Namens kindercentrum het groenehuis heeft Cherrysse een donatie gedaan. ‘In’ het Kerstpakket van 2023 zat namelijk namens ieder teamlid van kindercentrum het groenehuis een gift. Cherrysse en haar partner hebben dit bedrag verdubbeld. Cherrysse vertelde na de uitreiking dat de Chumkriel Language School enorm blij is met de donatie. Er zijn ook foto’s gemaakt die we met groot plezier delen. De directeur van de school, Mr. Thy, was enorm dankbaar. Er is afgesproken dat het geld wordt geïnvesteerd in de Vegetable Garden van de school. Als groenehuis vinden we dat natuurlijk fantastisch! Cherrysse zal, samen met de Cambodjaanse collega die over de financiën gaat, dit vanuit Nederland verder uitwerken.

Na een rondreis keert Cherrysse begin april weer terug. Hier zien we (en de collega’s van de eendenpoel in het bijzonder) vanzelfsprekend allemaal naar uit.

Geniet van de foto’s van Cherrysse en let daarbij ook op de details (in het leslokaal) .

‘Reading is good for your brain.’

Nelson Mandela: ‘Education is the mostpowerful weapon which you can use to change the world.’