Kindercentrum het groenehuis hecht waarde aan de natuur en aan dagelijks buiten spelen. De natuur heeft een positieve invloed op de gezondheid en het welzijn van kinderen. ‘Opgroeien in het groen’ draagt bij aan de ontwikkeling en bevordert de zelfstandigheid van kinderen. Bovendien stimuleert de natuur beweging.

In de ontdektuin (circa 400 m2) kunnen kinderen van alles zien, voelen, horen, proeven en ruiken. Ze kunnen spelen met water, zand, takken en andere natuurlijke materialen. Een natuurlijke buitenruimte is dynamisch: de speelmogelijkheden variëren met de seizoenen en met de weersomstandigheden. Verder bieden de kweekkas (circa 70 m2) en de moestuin volop ontwikkelingsmogelijkheden. Kinderen mogen zelf zaaien en oogsten. Klik hieronder op het houten bordje met ‘de kweekkas’ voor meer informatie.

Kinderen doen niet alleen kennis op ván de natuur maar ook ín de natuur. Natuurgebied De Maashorst is op loopafstand van het kindercentrum en wordt regelmatig bezocht. Er zijn laarsjes zodat alle kinderen ongehinderd de natuur kunnen onderzoeken en ontdekken.