U kunt gebruik maken van kinderopvang vanaf 6.45 uur. Onze standaardtijden zijn van 7.30 tot 18.30 uur. Het is ook mogelijk om maatwerk breng- en haaltijden af te spreken en/of uw kind voor bijvoorbeeld halve dagen te plaatsen. U kunt kiezen voor 52 (standaard), 48 of 40 (maatwerk) weken kinderopvang per jaar. Naast vaste dagen en/of dagdelen bieden we ook flexibele opvang. Dus ook als iedere dag anders is, is natuurlijk opgroeien mogelijk. Uitgangspunt is een bruto basistarief van €9,43 per uur.

De tarieven met toelichting kunt u hieronder downloaden. De kosten voor kinderopvang zijn inclusief luiers, flesvoeding, lunch met vers brood, roomboter en gevarieerde soorten (vers) beleg, vers (seizoens)fruit, huisgemaakte groentehapjes voor baby’s, tussendoortjes (o.a. gestoomde groenten, verse komkommer, cherrytomaatjes en paprika) en drinken (o.a. dagverse melk). Voor kinderen vanaf 1 jaar biedt kindercentrum het groenehuis een warme peutermaaltijd die vers gekookt wordt door Hutten Catering (in ziekenhuis Bernhoven). Alle ouders hebben toegang tot onze groenehuis app die gratis ter beschikking wordt gesteld. De app bevat ook een digitaal schriftje waarmee u de updates van uw kind(eren) kunt volgen.

De kosten voor kinderopvang betaalt u niet alleen.

Van de overheid ontvangt u een inkomensafhankelijke bijdrage in de vorm van kinderopvangtoeslag. Dit is een tegemoetkoming in de kosten oplopend van 33,3 % tot 96 % voor het 1e kind, en oplopend van 67,1 % tot 96 % voor 2e en volgende kinderen. Op www.toeslagen.nl kunt u zien of u recht heeft op kinderopvangtoeslag en zo ja, hoeveel u ontvangt.

Download: Tarievenoverzicht 2024 met toelichting

Download: Tarievenoverzicht 2023 met toelichting

Op 13 december 2022 heeft Minister van Gennip de Tweede Kamer laten weten dat het maximumtarief volgende jaar niet met 5,6% maar met 6,54% wordt verhoogd. Het maximale uurtarief waarover kinderopvangtoeslag wordt ontvangen wordt dus € 9,06 in plaats van € 8,97. Vervolgens heeft het kabinet (naar aanleiding van het debat van 14 december 2022 over de Najaarsnota) op 15 december 2022 besloten het maximale uurtarief te verhogen naar € 9,12.

Ons Tarievenoverzicht 2023 met toelichting is gebaseerd op het oude maximale uurtarief (€ 8,97). 

Download: Tarievenoverzicht 2022 met toelichting

Download: Tarievenoverzicht 2021 met toelichting

Download: Tarievenoverzicht 2020 met toelichting

Download: Tarievenoverzicht 2019 met toelichting

Download: Algemene voorwaarden voor kinderopvang dagopvang en buitenschoolse opvang 2017

Toolkit BOinK

BOinK, de Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang heeft in 2022 de toolkit ‘Uitleg Kinderopvangtoeslag’ gelanceerd. De toolkit is een hulpmiddel voor ouders en geeft uitleg over kinderopvangtoeslag. Ook helpt de toolkit ouders stap-voor-stap door de belangrijkste onderdelen op de website van Toeslagen. De toolkit is voor iedereen beschikbaar en is gratis te downloaden in meerdere talen. De Toolkit is bedacht en ontwikkeld door BOinK. Alle informatie in de toolkit is gecontroleerd door Toeslagen. De app is gratis te downladen in de App Store (Apple) en de Google Play Store (Android). Meer informatie over de toolkit is te vinden via de volgende link: https://l.ead.me/bcp1n3