Eerste beweegvignet in Nederland voor kindercentrum het groenehuis!

Kindercentrum het groenehuis heeft als eerste kinderopvangorganisatie in Nederland het beweegvignet Kinderopvang in Beweging. Met het vignet kunnen kinderopvangorganisaties laten zien dat ze het belang van voldoende en gevarieerd bewegen onderschrijven en hier naar handelen. Door het afnemen van de Kinderopvang in Beweging licentie alsmede de workshop toont het kindercentrum aan dat de medewerkers in staat zijn om voldoende gevarieerd bewegen onderdeel te laten zijn van het dagprogramma van het jonge kind.

Op de website www.gezondekinderopvang.nl van de Rijksoverheid is te lezen dat ‘een gezonde kinderopvang’ planmatig en integraal werkt aan de gezondheid en gezonde leefstijl van jonge kinderen. Er zijn dan ook vanuit het Rijk 10 centrale thema’s opgesteld die bijdragen aan een gezonde kinderopvang. Eén van deze belangrijke thema’s is bewegen. Door het afnemen van de licentie en de workshop Kinderopvang in Beweging wordt voldaan aan de eisen voor het beweegvignet. Hierdoor laten organisaties zien dat het personeel deskundig genoeg is om bewegingsactiviteiten aan te bieden en dat er toegang en aandacht is voor een gevarieerd beweegaanbod.

De uitreiking vond plaats door niemand minder dan Marike Vroom, hoofdredacteur  van de vakbladen Kinderopvang, Management Kinderopvang en Kinderopvangtotaal. Zij is voorstander van het meer bewegen in de kinderopvang en zal om die reden in het najaar van 2017 ook een landelijk congres over onder andere dit thema organiseren. Oprichter/eigenaar Laurien Voss-Hanegraaf is gevraagd voor dit congres.

www.kinderopvangtotaal.nl/Kinderdagverblijven/Eerste beweegvignet voor de kinderopvang uitgereikt