We stellen het team van pedagogisch medewerkers van de vogeltuin graag aan u voor. Vanzelfsprekend voldoen onze pedagogisch medewerkers aan de opleidingseisen en worden zij zorgvuldig gescreend. We werken met vaste pedagogisch medewerkers omdat dit bijdraagt aan de emotionele veiligheid: uw kind kan op deze manier snel en gemakkelijk een vertrouwensrelatie met de pedagogisch medewerkers opbouwen.

Bianca (dinsdag, woensdag en vrijdag) 

Bianca Lemmerling heeft gewerkt bij de landelijk opererende kinderopvangorganisatie Humanitas, zo’n 5 jaar op vestigingen in Veghel. Hier volgde zij ook de Topklas Kinderopvang, gericht op het ontwikkelen van haar pedagogische competenties, o.a. het kindgericht werken. In deze opleiding van een half jaar heeft zij ervaring opgedaan met video-interactiebegeleiding, een methode om communicatie en interactie tussen pedagogisch medewerkers en kinderen te bevorderen.

Als pedagogisch medewerker wil Bianca graag fungeren als een partner in de opvoeding. ‘Ik vind het belangrijk dat kinderen zichzelf kunnen ontwikkelen en ontdekken, in een fijne en veilige omgeving. Als kinderen zelfstandiger worden en dingen zelf kunnen, zijn ze ontzettend trots en groeit hun zelfvertrouwen. Ik vind dit een prachtig proces om te zien.’ Dit proces is ook zeker van toepassing op haar zoontjes.

Kernwoorden die goed bij Bianca passen zijn open, enthousiast en warm. In haar vrije tijd volleybalt Bianca.

Evi (maandag, donderdag en vrijdag)

Evi van den Brand kennen we al een hele tijd als een hele fijne collega die op alle groepen gewerkt heeft. Eerder heeft Evi ook als pedagogisch medewerker in ziekenhuis Bernhoven gewerkt. In 2021 heeft Evi haar opleiding Pedagogiek, aan de Hogeschool van Nijmegen en Arnhem, afgerond. In de laatste fase van haar opleiding heeft ze een half jaar op Curaçao gewerkt met jonge kinderen die extra begeleiding nodig hadden. Daarna werd ze weer een graag geziene collega op het groenehuis!

We zien Evi als een collega die heel begaan is met haar medemens: ze staat voor iedereen klaar en wil heel graag helpen waar ze kan. Ook is ze een heel rustige collega die erg geduldig is met kinderen. Communicatief is Evi heel sterk en neemt snel initiatief.

Daarnaast is Evi sportief en houdt van lekker koken.

Evy (maandag, dinsdag, woensdag en donderdag)

Sinds het voorjaar van 2022 is Evy Sjamaar – van Orsouw het vaste teamlid van de vogeltuin. Hiervoor heeft Evy meerdere jaren op twee andere kinderdagverblijven gewerkt na haar opleiding voor Pedagogisch medewerker.

We kennen Evy als een heel zorgzaam, betrokken, liefdevol en creatief persoon. Ook heeft zij haar idealen helder, die naadloos bij het groenehuis passen: het kind centraal stellen, transparant zijn, groen en gezond, en het creëren van een fijne werksfeer. Dat kinderen haar passie zijn, is heel duidelijk te zien in haar liefdevolle werkwijze.

Naast haar werk heeft Evy ook een eigen webshop waar ze handgemaakte (kraam-) cadeaus verkoopt. Deze creativiteit zien we ook op de groep terug!

Naast het creatief bezig zijn thuis, wandelt Evy ook graag en is ze vaak te vinden in haar eigen moestuin.

 

Deze bloem geeft aan dat een teamlid al meer dan 5 jaar werkzaam is voor kindercentrum het groenehuis.