We stellen het team van pedagogisch medewerkers van de vlindertuin graag aan u voor. Vanzelfsprekend voldoen onze pedagogisch medewerkers aan de opleidingseisen en worden zij zorgvuldig gescreend. We werken met vaste pedagogisch medewerkers omdat dit bijdraagt aan de emotionele veiligheid: uw kind kan op deze manier snel en gemakkelijk een vertrouwensrelatie met de pedagogisch medewerkers opbouwen.

Claudia (maandag, dinsdag en donderdag)

Claudia Gelderblom volgde de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening in Eindhoven. Na het behandelen van haar H.B.O. diploma is Claudia gaan werken op een Orthopedagogisch Dagcentrum en vervolgens op een Medisch Kleuter Dagverblijf. Claudia is gespecialiseerd in gedrag en ontwikkelingsachterstand. In haar sollicitatiebrief beschreef Claudia dat ze het een prachtige manier vindt dat kindercentrum het groenehuis gericht is op het buitenleven en de natuur. En dat kinderen in een prettige omgeving de ruimte krijgen, waarin ze kunnen ontdekken en groeien. Claudia hecht veel waarde aan een open en warm contact met ouders. Eigenschappen van Claudia zijn: open, betrokken, creativiteit en doorzettingsvermogen.

Claudia is moeder van twee kinderen, een zoon en een dochter. Ze onderneemt met het gezin graag leuke dingen. Daarnaast leest ze graag boeken en is Claudia een sportief persoon, die graag hardloopt.

Petra (dinsdag, woensdag en vrijdag)

Petra Hulsen is pedagogisch medewerker geworden, omdat haar hart bij kinderen ligt en ze maar al te graag met kinderen ‘werkt’. Na als Gespecialiseerd Verzorgende te hebben gewerkt, is Petra ruim negen jaar werkzaam geweest voor een grote kinderopvangorganisatie in de regio ‘s-Hertogenbosch. Een paar jaar geleden heeft ze nog een jaar in de schoolbanken gezeten om haar opleiding tot Sociaal Pedagogisch Werker (SPW) te behalen, maar ook om zich te scholen in Voor- en Vroegschoolse Educatie. Petra bezit de kwaliteiten om een kind in een veilige, gezonde en liefdevolle omgeving op te laten groeien en te ontwikkelen. Ze vindt het belangrijk om naar een kind te kijken, naar wat een kind (wel) kan en/of vraagt en daarop in te spelen. Petra is graag buiten en heeft groene vingers. Haar interesse in het buiten zijn en de natuurbeleving is haar specialisatie. Kwaliteiten die Petra typeren zijn: geduldig, zelfstandig, betrouwbaar, zorgzaam en collegiaal.

In haar vrije tijd gaat Petra graag dagje weg met haar gezin alhoewel haar kinderen momenteel ‘uitvliegen’.

Astrid (maandag, woensdag tot en met vrijdag)

Astrid Berg is het nieuwste teamlid bij de beestjestuin. Ze solliciteerde met de kreet ‘Alles wat je aandacht geeft, groeit’. In haar brief gaf Astrid aan dat ze vanuit liefde voor en met een natuurlijke affiniteit voor kinderen gekozen heeft voor het vak van pedagogisch medewerker. Ruim acht jaar deed Astrid werkervaring op o.a. bij het kinderdagverblijf bij het Rijnland ziekenhuis in Leiderdorp. Na een uitstap naar de gehandicaptenzorg, voelt ze nog steeds een enorme passie voor het werken in de kinderopvang. Persoonlijke aandacht voor ieder kind, een prettige groepssfeer creëren waarin elk kind zichzelf kan zijn en het aansluiten bij de verschillende ontwikkelingsfasen van het kind vindt Astrid erg belangrijk. Daarnaast heeft Astrid affiniteit met ‘moestuinieren’. Ze is een creatieve kokkin en houdt van vers en gezond koken.