We stellen het team van pedagogisch medewerkers van de babygroep de kikkerpoel graag aan u voor. Vanzelfsprekend voldoen onze pedagogisch medewerkers aan de opleidingseisen en worden zij zorgvuldig gescreend. We werken met vaste pedagogisch medewerkers omdat dit bijdraagt aan de emotionele veiligheid: uw kind kan op deze manier snel en gemakkelijk een vertrouwensrelatie met de pedagogisch medewerkers opbouwen.

Joke* (maandag, dinsdag en donderdag)

Joke van de Ven is vaker in het vizier geweest als pedagogisch medewerker voor kindercentrum het groenehuis. Eén van de kinderen van Laurien Voss-Hanegraaf heeft Joke als ‘juf’ gehad op het kinderdagverblijf. Na haar studie Sociaal Pedagogisch Werk is Joke bij één en dezelfde organisatie werkzaam geweest waar ze ook geruime tijd eindverantwoordelijke van een groep is geweest. Daarnaast heeft Joke verschillende cursussen en trainingen gevolgd. Na de de geboorte van haar derde kind en een aantal gesprekken heeft Joke de stap gezet om het team van het groenehuis te komen versterken. Sinds de zomer van 2018 is ze het eerste aanspreekpunt op de kikkerpoel.

Joke is een zeer geschikte pedagogisch medewerker omdat ze een sterk inlevingvermogen heeft. Dat blijkt uit de relaties die ze opbouwt met zowel de kinderen als de ouders. Haar kracht zit in de van nature zorgzame, rustige en ontwikkelingsgerichte manier van omgaan met kinderen. Joke vindt het belangrijk dat kinderen zichzelf kunnen zijn en de ruimte moeten krijgen zich op hun eigen niveau te ontwikkelen, iets wat op het groenehuis vanzelfsprekend is.

In haar vrije tijd is Joke vaak buiten in de bossen te vinden met haar drie kinderen. Ze is sportief bezig met voetballen, hardlopen en tennis.

Cynthia* (dinsdag tot en met vrijdag)

Cynthia van der Velden was in 2015 één van de allereerste stagiaires van kindercentrum het groenehuis. In die periode heeft ze ook een Reggio Emilia workshop ontwikkeld & verzorgd. Aan het begin van haar dienstverband heeft Cynthia ruim 2 jaar gewerkt op zowel verticale groepen als op babygroepen, o.a. ter vervanging vanwege zwangerschapsverlof.

Toen eind 2017 een vacature ontstond bij de kikkerpoel heeft een ouder van de vlindertuin Cynthia aanbevolen. Het team ondersteunde dit van harte! Cynthia handelt en communiceert erg bewust. Bovendien is Cynthia ‘sterk’ als het gaat om voorbereiding & planning wat erg prettig is op een babygroep. In haar vrije tijd coacht en traint ze een junioren korfbalteam en beoefent ze zelf ook deze sport.

Sanne (maandag, woensdag en vrijdag)

Sanne van ’t Westeinde heeft in 2013 haar diploma Pedagogisch Werk behaald. Tijdens deze BBL opleiding is ze ook werkzaam geweest op een kinderdagverblijf en BSO van een gerenommeerde landelijke kinderopvangorganisatie. Sanne heeft ervoor gekozen om pedagogisch medewerker te worden omdat ze van mening is dat ieder kind de kans en de ruimte verdient die hij of zij nodig heeft tijdens zijn of haar ontwikkeling. Hierin vindt ze veiligheid en vertrouwen heel belangrijk. Ze geeft aan blij te worden van een gezonde, groene omgeving vol kansen en mogelijkheden, iets wat ze op het groenehuis kan vinden. Sanne vindt het belangrijk wat andere mensen vinden en voelen, maar nog belangrijker vindt ze wat voor rol ze hierin kan hebben om de ander te helpen.

In haar vrije tijd vindt Sanne het leuk om creatief bezig te zijn met bijvoorbeeld het opknappen van meubels. Ook bezoekt ze zo nu en dan concerten en festivals en  gaat ze er graag op uit met haar zoontje, dochter en partner.

* Met ingang van 1 januari 2018 is het verplicht om aan een baby twee vaste pedagogisch medewerkers toe te wijzen. Om te voldoen aan het zogenaamde ‘vaste gezichten criterium’ worden twee (van de drie) medewerkers zo ingeroosterd dat zij samen vijf werkdagen bezetten.