We stellen het team van pedagogisch medewerkers van de beestjestuin graag aan u voor. Vanzelfsprekend voldoen onze pedagogisch medewerkers aan de opleidingseisen en worden zij zorgvuldig gescreend. We werken met vaste pedagogisch medewerkers omdat dit bijdraagt aan de emotionele veiligheid: uw kind kan op deze manier snel en gemakkelijk een vertrouwensrelatie met de pedagogisch medewerkers opbouwen.

Susan (maandag, dinsdag en vrijdag)

Susan van Creij-Emonds is één van de allereerste medewerkers van kindercentrum het groenehuis. Ze deed haar stage- en werkervaring op bij een gerenommeerde kinderopvangorganisatie in de regio. In 2013 startte Susan op de bloementuin, maar na de zomervakantie van 2015 is ze met én op de beestjestuin gestart.

De visie van Susan is om kinderen vooral kinderen te laten zijn. ‘Laat ze ontdekken, spelen en leren. Ik vind buiten spelen belangrijk. Slecht weer bestaat volgens mij niet.’ Ze heeft groot plezier in haar werk met kinderen en straalt dat ook uit. Susan is (tomeloos) enthousiast, erg gemotiveerd en heeft een bijzonder vrolijke en positieve benadering naar kinderen toe. Nog niet zo lang geleden is Susan zelf moeder geworden.

Simone (dinsdag tot en met vrijdag)

Simone van den Acker wist al vroeg dat ze pedagogisch medewerker wilde worden. Kinderen geven haar inspiratie en energie. Ze vindt het belangrijk om ieder kind als individu te zien. Dit is ook de rede dat ze al ruim 20 jaar met kinderen werkt. Als pedagogisch medewerker op een peuterspeelzaal heeft ze de nodige ervaring opgedaan met peuters en hun ontwikkelingsfasen. Simone vindt dat ouders hun dierbaarste bezit met een gerust en fijn gevoel bij haar achter moeten kunnen laten. We kennen haar dan ook als een lief, geduldig en zorgzame collega die open staat voor nieuwe ideeën. Door haar jarenlange ervaring met observeren en de nodigde cursussen die ze gedaan heeft, zijn we van mening dat Simone goed binnen het team van het groenehuis past.

Simone houdt buiten haar werk van tuinieren, wandelen en creatief bezig zijn. Ook is ze heel handig in het klussen in huis. Samen met haar kinderen geniet ze ervan om dingen te ondernemen.

Aniek (maandag, woensdag tot en met vrijdag)

Aniek van Schijndel is het nieuwste teamlid van de beestjestuin. Na haar MBO opleiding bleek er weinig werk te zijn in de kinderopvang. Dat was een goede reden voor Aniek om de opleiding Sociaal Pedagogisch Hulpverlening (SPH) te gaan volgen om zichzelf nog meer te ontwikkelen als professional. Tijdens en na haar HBO opleiding heeft Aniek ervaring opgedaan bij een gerenommeerde landelijke kinderopvangorganisatie en mensen met een verstandelijke beperking begeleid.

Nu vindt Aniek het prettig om samen te werken in een team dat affiniteit heeft met de natuur. Ze ziet dat kinderen al veel ‘moeten’ terwijl kinderen uit zichzelf al zoveel leren door te spelen en ontdekken. Aniek is een doener en graag bezig. Ze houdt van een gezonde levensstijl waarbinnen ze graag gezonde maaltijden bereidt en veel sport (volleyballen).

Daarnaast is Aniek vrijwilliger bij Stichting Jeugdbelangen Zeeland, waar ze samen met Liza Gerrits-van Extel activiteiten voor de kinderen uit het dorp organiseert.